Magistrene

MA AKASSE – BILLIG A-KASSE FOR HØJTUDDANNEDE

MAGISTRENE – BAGGRUND FOR DEN BILLIGE A-KASSE

I 1974 lavede Magisterforeningen en arbejdsløshedskasse, fordi der dengang var en stigende arbejdsløshed blandt magistrene. Det var dengang en ren privat a-kasse, som mindede meget om magisterforeningen, hvor man dengang kunne få hjælp for et beskedent beløb i et halvt år.

Tilbage i 1970’erne var magistrene ansat på det offentlige arbejdsmarked enten som undervisere eller som forskere, hvilket var et beskedent arbejdsmarked. For at forhindre den stigende arbejdsløshed fik man omkring 1980 øje for, at magistre kunne være andet end undervisere og forskere, og i dag findes der magistre inden for mange forskellige fag.

I arbejdsløshedskassen hos magistrene tilbydes i dag et fagligt fællesskab på de mange områder hvor MA er specialist. Dette er de inden for humaniora, naturvidenskab, it, kommunikation, samfundsvidenskab, sundhed og pædagogik.

MA har til formål at sikre sine medlemmer økonomisk bistand i tilfælde af arbejdsløshed samt at få sine medlemmer hurtigt i beskæftigelse igen. MA har lokaler i de fire store byer: København, Århus, Odense og Ålborg, hvor der er en lang række tilbud til medlemmerne for at hjælpe dem bedste muligt. Med et medlemskab i MA får man adgang til WebDirect, som er en virksomhedsdatabase, der er et godt udgangspunkt for uopfordrede ansøgninger, når man står som arbejdsløs og skal ind på arbejdsmarkedet igen.

MA’s lokaler i de større byer bruges ofte af medlemmerne, så der er dermed også god mulighed for inspiration og sparring med andre medlemmer, når man kommer hen til MA.

Derudover hjælper MA a-kasse dig med at få styr på dagpenge, feriepenge, efterløn og lignende. Hvis man er medlem af MA og risikerer at være arbejdsløs i over 3. måneder indkalder MA til rådighedssamtale for at finde den bedste vej til at komme videre og ud på arbejdsmarkedet igen.

Også i medlemstallet ses, hvordan MA er en populær, fordelagtig og pris billig a-kasse. Fra januar 2012, hvor medlemstallet var omkring 57.000, til juni 2015 er medlemstallet vokset med godt 10.000 medlemmer.

MAGISTRENE – MÅLGRUPPE FOR DEN BILLIGE AKASSE

MA henvender sig til studerende, nyuddannede, lønmodtager og selvstændige erhvervsdrivende. Medlemmerne i akassen hos magistrene er både på det private og det offentlige arbejdsmarked, så der er ingen begrænsning for at blive medlem af den billige og fordelagtige akasse hos magistrene.

MAGISTRENE – PRIS FOR AT VÆRE MEDLEM AF DEN BILLIGE A KASSE

Hos Magistrene kan man som studerende få gratis medlemskab i a kassen og stadig modtage de samme gode tilbud som andre medlemmer. Derudover kan man slippe for karensmåneden, hvis man som studerende melder sig ind i a kassen senest ét år før færdiggjort uddannelse.

Som lønmodtager og selvstændig erhvervsdrivende afhænger prisen på medlemskabet af a kassen, om man er fuldtids eller deltids samt om det er med eller uden efterlønsbidrag.

Som fuldtidsmedlem af a kassen uden efterlønsbidrag er kontingentet på 481 kr. om måneden, mens det er på 976 kr. om måneden med efterlønsbidrag. For deltids uden efterlønsbidrag er prisen for medlemskab 364 kr. om måned og med efterlønsbidrag er prisen 694 kr. om måneden. Uanset hvilken en man vælger er det en billig og sikker løsning at være i a kassen hos Magistrene. Og det er værd at huske, at kontingentet kan trækkes fra på selvangivelsen.

MAGISTRENE – SÆRLIGE FORDELE

Hos Magistrene er en lang række særlige fordele for medlemmerne. Som studerende og medlem af MA a-kasse er man samtidig medlem af Candportalen. I Candportalen kan man høre, hvordan andre fik sit første job, blive guidet om praktik eller prøve en visuel jobsamtale med individuel feedback. Alt sammen værktøjer som vil være med til at styrke dig og hurtigere hjælpe dig med at få et arbejde og dermed komme fri af arbejdsløshed.

Derudover har alle medlemmer af MA arbejdsløshedskasse adgang til professionel rådgivning. Hos MA arbejdes der for at forkorte din ledighedstid ved at åbne øjne for nye og andre jobmuligheder. I MA’s lokaler i Odense, Århus, København og Ålborg bliver der hængt stillingsopslag op fra private og offentlige virksomheder for at informere de ledige bedst muligt. Skal man som medlem til et møde eller temadage i et af MA’s lokaler, har MA valgt at yde tilskud til transportudgifterne i form af 2. kr. pr. kilometer.

Her finder du den samlede oversigt over alle de billigste a-kasser