BILLIGSTE A-KASSE – DEN FINDER DU HER

Husk – du får det samme i dagpenge uanset om a-kassen er dyr eller billig – så hvorfor ikke vælge den billigste a-kasse? og spare en masse penge…

KOMPLET OVERSIGT OVER DE BILLIGSTE A-KASSER I DANMARK

 • Det Faglig hus

 • Det faglige hus
 • 473
  pr. måned
 • 69,- for fagforening
 • Det faglige hus - er en af de billigste akasser og også med en meget billig fagforening
 • FTF-A

 • FTF-A
 • 444
  pr. måned
 • kun a-kasse
 • FTF-A - meget billig og god a kasse for både lønmodtagere og selvstændige
 • ASE

 • ASE
 • 489
  pr. måned
 • 67,- for fagforening
 • Få sikkerhed gennem Ase og gode råd mod stress. Ase et oplagt valg for selvstændige og lønmodtagere
 • min A-Kasse

 • min A-kasse
 • 464
  pr. måned
 • kun a-kasse
 • min A-kasse - 3 år i træk kåret som bedste a-kasse på markedet
 • Krifa

 • Krifa
 • 478
  pr. måned
 • 69,- for fagforening
 • Krifa - en uafhængig og billig a-kasse for alle - både for selvstændige og lønmodtagere
 • CA

 • CA
 • 485
  pr. måned
 • kun a-kasse
 • CA - er en a-kasse med fokus på højtudannede medarbejdere og en billig a-kasse
 • Frie Funktionærer

 • FRIE
 • 498
  pr. måned
 • 69,- for fagforening
 • FRIE er en akasse, som er billig og er for alle og uafhængig - nr. 1 hos Trustpilot
 • DANA

 • DANA
 • 587
  pr. måned
 • kun a-kasse
 • Er den eneste a-kasse, som udelukkende optager selvstændige. Har gratis online ekspertpanel for medlemmerne

HUSK – DET ER LET AT SKIFTE TIL DEN BILLIGSTE A-KASSE

Det er en virkelig god idé at være medlem af en a-kasse, da du ellers kan komme i en vanskelig økonomisk situation, hvis du skulle være så uheldig at blive arbejdsløs. Der er dog helt frivilligt om du også ønsker at være medlem af en fagforening. A-kasse medlemskab er nødvendigt for at kunne modtage dagpenge, som er afhængig af din tidligere løn, om du er nyuddannet osv – en hel masse forhold, som ikke er afhængigt af hvilken a-kasse, du er medlem af – da lovgrundlaget for alle a-kasser og beregning af dagpenge er den samme for alle a-kasser – og derfor er det oplagt at finde den billigste a-kasse.

MEN HVAD FORSTÅS VED EN BILLIG AKASSE?

Når du melder dig ind i en akasse, er det vigtigt at du først tager stilling til om den billigste akasse er noget for dig. Dette kan du eksempelvis gøre ved at sætte dig ind i, hvad en billig a-kasse er, og hvordan du er sikret, hvis du en dag bliver arbejdsløs.

A-kasse er en forkortelse af arbejdsløshedskasse, og dens grundlæggende funktion er at yde dig økonomisk støtte, når du har behov for det. Du kan derfor ved betaling af et fast kontingent hver måned eller hvert kvartal, sikre dig din ret til dagpenge, hvis du en dag skulle stå uden arbejde. Uanset om du vælger en dyr eller billig akasse, så kan du betragte dit medlemskab som en privat tegnet forsikring, som er lige så nødvendig som en indbo- eller ulykkes forsikring.

BILLIGSTE A KASSE – HVILKEN SKAL JEG VÆLGE?

Når du skal vælge mellem de mange a-kasser og finde den billigste a kasse, så har mange svært ved at få et overblik over de forskellige muligheder, der er på markedet. Her på www.find-billigste-akasse.dk giver vi dig et overskueligt billede af de forskellige aktører, så du nemt kan finde den billigste a kasse der passer til dig og dine behov.

Som udgangspunkt har du frit valg, når du skal vælge en billig a kasse, dog er nogle a-kasser afgrænset i forhold til fagområde. Det anbefales, at du forud for dit valg af den billigste a kasse, gør dig nogle tanker om hvad du helt konkret forventer af din billigste a kasse, og tager dette i betragtning før du melder dig ind. Det kan være, hvor har a kassen filialer – jo flere filialer jo dyrere, men måske også mere bekvemt selvom det meste jo i dag foregår on-line.

DYR ELLER BILLIG AKASSE – HVORFOR OVERHOVEDET VÆRE MEDLEM?

Som medlem af en dyr eller billig akasse, har du som tidligere nævnt ret til dagpenge. Som dagpenge modtager vil du være sikret rent økonomisk i ca. 2 år fra du blev ledig. Dine dagpenge vil blive beregnet ud fra den senest indberettede løn, før du blev ledig, og kan maksimalt udgøre 90% af din tidligere løn.
For at kunne få udbetalt dagpenge skal du have været medlem af en dyr eller billig akasse, i minimum 1 år før du blev ledig. Alternativet er kontanthjælp, der svarer til et betydeligt lavere beløb end dagpenge. Dog er der særlige regler for studerende og nyuddannede i forhold til at være medlem af en akasse.

ER DU IKKE ALLEREDE MEDLEM AF EN DYR ELLER DEN BILLIGSTE A KASSE?

Så gennemgå oversigten og skynd dig at blive meldt ind.

HVAD KAN DEN BILLIGSTE A KASSE TILBYDE MIG?

Den billigste a kasse kan naturligvis ligesom dyrere a kasser udbetale dig dagpenge og yde anden støtte – især med din jobsøgning, hvis du mister dit job. Dette gælder også for dig der er nyuddannet og endnu ikke har fået dit første job.

Denne kerneydelse suppleres dog ofte med en række andre tilbud der skal gøre det lettere for dig at komme ud på jobmarkedet. Du vil i næsten alle a kasser dyr eller billig få tilbudt hjælp til din jobsøgning i form af kurser, samtaler og andet der kan være relevant for dig som jobsøgende. For at få maksimalt ud af en billig a kasse bør du forud for indmeldelse, kigge nærmere på de forskellige tilbud, og afgøre hvad der er vigtigt for dig.

HAR VALGET AF EN DYR ELLER DEN BILLIGSTE A KASSE INDFLYDELSE PÅ MIN DAGPENGESATS?

NEJ – det har det ikke…. For alle satser er bestemt ved lov og fælles for alle a-kasser, så det er administrationen af reglerne samt graden af service som adskiller de enkelte akasser fra hinanden.

Husk at du lovpligtigt er sikret den samme dagpengesats, uanset om du vælger en dyr eller billigste a kasse. Dette skyldes at alle a kasser er statsanerkendte, og at lovgivningen således er ens, hvad enten der er tale om en dyr eller billigste a kasse. Du kan derfor sagtens vælge den billigste a kasse uden, at det har indflydelse på din dagpengesats. Husk også at dit kontingent til en dyr eller billig a kasse er fradragsberettiget. Forskellen mellem a kasserne og dermed om prisen er høj eller lav er forårsaget af forhold som, hvor mange kontorer a kassen har rundt i landet, hvor megen hjælp a kassen tilbyder i forhold til din jobsøgning mm.

DER ER DOG OGSÅ ANDRE MULIGHEDER – NEMLIG EN PRIVAT FORSIKRING KALDET JOBSIKRING:

Der er en masse komplicerede dagpengeregler og lovpligtig aktivering – og her er et privat alternativ til a-kassen – det hedder JobSikring. Fra kun 500 kr. om måneden får du penge og masser hjælp til at finde et nyt arbejde, hvis du bliver opsagt. Det er endda gratis de 2 første måneder.

Jobsikring giver dig frihed

Her er ikke lovpligtige samtaler med sagsbehandlere og, du kan selv styre din tid. Det handler om dig og hvordan du bedst muligt finder det rigtige drømmejob.

JobSikring giver dig høj udbetaling

Med JobSikring kan du forsikre dig til 80 % af din nuværende bruttoløn. Det vil sige, tjener du i dag 30.000 kr. om måneden, kan du med JobSikring få 22.500 kr. hver måned før skat, hvis du bliver fyret. I en billig eller dyr a-kasse får du iøjeblikket max 17.918 kr. i dagpenge om måneden – uanset, hvad du hidtil har tjent. JobSikring er en oplagt mulighed for dig, som tjener mere end 25.000 kr. om måneden, og udbetaler i op til 3 x 6 måneder.

HVORDAN BLIVER JEG MEDLEM AF EN BILLIG A-KASSE?

Når du har fundet den billigste a-kasse, som passer til dine ønsker og behov, skal du søge om optagelse. Typisk vil du kunne melde dig ind via den enkelte a-kasses website. Som hovedregel gælder det tegnede medlemskab tidligst fra den dag, hvor a-kassen modtager din ansøgning. Stort set alle kan blive medlem af en billig a-kasse, også selvstændige.

STUDERENDE – HVORNÅR BØR JEG MELDE MIG IND I EN BILLIG A-KASSE?

Som studerende kan du blive optaget i en billig a-kasse hvis du er i gang med, eller har færdiggjort en offentlig anerkendt erhvervsmæssig uddannelse, med en varighed på mindst 18 måneder.Husk at du kan få dagpenge fra den første ledighedsdag, hvis du melder dig ind i en billig a-kasse mindst 1 år før planlagt afslutning af din uddannelse. Har du ikke været så tidligt ude, har du frem til 2 uger efter endt uddannelse til at melde dig ind i en billig a-kasse. Dog vil der i denne situation være en måneds karantæne, hvor du ikke kan modtage dagpenge. Som nyuddannet vil du få udbetalt dagpenge til dimitendsats.

STRAMME REGLER FOR UDBETALING AF DAGPENGE – UANSET OM DU ER MEDLEM AF EN BILLIG AKASSE ELLER EN DYR

Som medlem af en billig akasse er det vigtigt, at du altid sørger for at overholde de af akassen indførte restriktioner, da det ellers kan have indflydelse på om du kan få udbetalt dagpenge. Akassen – dyr eller billig – sætter regler for, hvor mange job du skal søge om ugen, og i hvor stor et goegrafisk område du skal søge.

Udeblivelse fra møder uden god grund, såsom arbejde eller en jobsamtale, kan have stor konsekvens for, om du kan få udbetalt fuld dagpengesats. Husk derfor altid at være opmærksom på indkaldelser fra din dyre eller billige akasse.

Den måde akassen hjælper / støtter / administrer reglerne for udbetaling er overordnet set fastsat ved lov, og er derfor ens for alle akasser, uanset om deres pris gør dem til en dyrere eller billigere akasse.

BILLIG A-KASSE – BØR JEG OGSÅ VÆRE MEDLEM AF EN FAGFORENING?

Som tidligere nævnt er et medlemskab af en billig a-kasse en god måde at sikre sig selv, hvis du mister dit job, og ikke har held til et finde et nyt lige med det samme. En fagforening er derimod en organisation der varetager dine interesser, i form af juridisk hjælp i tilfælde af eksempelvis uberettiget afskedigelse, arbejdsskader og lignende. Du kan også få hjælp til lønforhandling, og et tjek af din ansættelseskontrakt.Som udgangspunkt bør du være medlem af både en fagforening, og en billig a-kasse. Dog har medlemskabet af fagforeningen ikke indflydelse på, om du kan være medlem af en billig a-kasse, og således heller ikke på om du kan modtage dagpenge.

HVORDAN SKIFTER JEG TIL EN BILLIG AKASSE ELLER DEN BILLIGSTE AKASSE?

Det kan sagtens lade sig gøre at skifte til en billig akasse. Dette gøres i langt de fleste tilfælde ved at følge den vejledning, som de har på deres hjemmeside, og når du på vores side klikker dig videre til den billige akasse, som du har valgt, så kommer du til siden med indmelding. Oftest vil den akasse som du ønsker at flytte til, tage sig af det praktiske i forhold til selv overflytningen. Skift til en billigere akasse kan blive aktuel, hvis du ønsker en billig akasse, der retter sig mod et specifikt fagområde, eller hvis du har taget springet som selvstændig og ønsker den billigste akasse med fokus på iværksættere. Er du ledig har du også mulighed for at skifte til en billigere akasse. Dine rettigheder vil i den forbindelse forblive uændret….

BRUG FOR EN BILLIG A KASSE OG SELVSTÆNDIG?

Så har vi her en særlig oversigt målrettet selvstændige

BRUG FOR MERE INFORMATION OM DEN ENKELTE BILLIGE A KASSE?

Så er her yderligere information om hver enkelt billige a kasse

ASE

Business Danmark

CA

Det faglige hus

Frie funktionærer

FTF-A

Krifa

MA

min A-kasse